Om oss

 

Gauldal Seilflyklubb er en flyklubb tilsluttet Seilflyseksjonen i Norges Luftsportsforbund(S/NLF), som er en del av Norges Idrettsforbund.

Vi tilbyr opplæring til seilflysertifikat, gave- og opplevelsesturer og konvertering fra andre flysertifikater og startmetoder til seilflysertifikat med TMG-utsjekk (motorgliderutsjekk).

Historie

Klubben ble stiftet i 1995, og allerede fra klubbens oppstart hadde man fly og skoletilatelse. Klubbens hovedbase ble lagt til Losen flyplass, nær Ler i Melhus kommune. I starten hadde man slep som startmetode, men i 1998 anskaffet klubben seg et PIK-20E selvstartende seilfly, og innen år 2000 var Gauldal Seilflyklubb blitt en ren motorseilflyklubb med et nytt klubbfly: Scheibe Falke SF-25C. Året etter ble et nytt motorseilfly anskaffet: Scheibe Falke SF-25E. I 2007 ble et moderne seilfly av typen DG-505MG kjøpt inn, men et andelslag bestående av klubbmedlemmer kjøpte dette flyet noen år senere. I 2010 mistet klubben ett fly på grunn av flom i Gaula, men neste år ble et moderne motorseilfly av typen Diamond HK-36TTC Super Dimona innleid. Dette flyet ble solgt i 2014, og samme år kjøpte klubben ett av dagens klubbfly: Scheibe Falke SF-28A. I 2015 kjøpte klubben et fly til, en L-13SL Vivat, men den er desverre kondemnert pga sprekkdannelse i vingebjelke. 

I dag har vi rundt 40 medlemmer, hvorav rundt 20 er aktive seilflygere i klubben. Vi har aktive piloter i tenårene, flere studenter og voksne, så klubben har stort mangfold. I flysesongen, altså på våren, sommeren og høsten, arrangerer vi flere sosiale samlinger som dugnader, grilling og flyging, medlemsmøter og sikkerhetskvelder. Høy trivsel preger klubben i stor grad!

 

Kontakt oss

Bruk kontaktskjema nederst på siden.

Styret 2021

Formann:          Arne Ståle Stene
Nestleder:        Geir Tesaker
Kasserer:         Markus Fürst
Styremedlem: Geir Dyrdal
Styremedlem: Bård Tesaker

Øvrige funksjoner

Operativ leder: Olav Holden
Teknisk leder:  Ole Morten Småøien
Skolesjef:         Ulf Hustad

 

Priser for 2019 i Gauldal Seilflyklubb

  • Timespris (tachotime) LN-GAT m/årskort:  950,- NOK
  • Timespris (tachotime) LN-GAT u/årskort: 1250,- NOK
  • Årskort LN-GAT (gir laveste timespris):    3000,- NOK
  • Årskort på flyplassen:                                se http://lerkortbane.no/

Fartøsjefer (piloter og soloelever):

  • Selvassuranse pr år:                                   500,- NOK

Betaling skjer til konto 4230.09.00482

 

Rabatt for nye elever

Personer som har fløyet introtur i klubben vil få en rabatt på årskort på seilfly dersom de fortsetter som elev, altså vil dette gi laveste timespris pr. tachotime og vil lønne seg for de som skal fly mye. Denne ordningen gjelder bare for det første kalenderåret man er elev.

Ny betalingsløsning - VIPPS BY DNB

Medlemmer kan benytte betalingsappen Vipps for betaling av flyturer i 2017-sesongen. Viktige forutsetninger for denne betalingsløsningen er at man bruker et kodeverk i meldingsfeltet under betaling, og at betaling må skje samme dato som flygningen!

VIPPS ID: 15670

Kodene er:

  • GAT/GAW - type fly
  • ST: <Start tacho> - tall med to desimaler bak komma
  • ET: <End tacho> - tall med to desimaler bak komma
  • DEP: <Klokkeslett start> - skrives med kolon mellom timer og minutter, slik: 23:58
  • ATA: <Klokkeslett landing> - srives med kolon mellom timer og minutter, slik: 23:59

Disse kodene med tallverdiene bak gjør det da mulig for kasserer å registrere dette i oversikter som danner grunnlaget for betalingen og videre regnskapsføring.

Årskort (flyplassavgift for ett kalenderår) : 

Fra og med 2020 håndteres årskort for flyplassen av et eget flyplasstyre.