Om oss

 

Gauldal Seilflyklubb er en flyklubb tilsluttet Seilflyseksjonen i Norges Luftsportsforbund(S/NLF), som er en del av Norges Idrettsforbund.

Vi tilbyr opplæring til seilflysertifikat, gave- og opplevelsesturer og konvertering fra andre flysertifikater og startmetoder til seilflysertifikat med TMG-utsjekk (motorgliderutsjekk).

Historie

Klubben ble stiftet i 1995, og allerede fra klubbens oppstart hadde man fly og skoletilatelse. Klubbens hovedbase ble lagt til Losen flyplass, nær Ler i Melhus kommune. I starten hadde man slep som startmetode, men i 1998 anskaffet klubben seg et PIK-20E selvstartende seilfly, og innen år 2000 var Gauldal Seilflyklubb blitt en ren motorseilflyklubb med et nytt klubbfly: Scheibe Falke SF-25C. Året etter ble et nytt motorseilfly anskaffet: Scheibe Falke SF-25E. I 2007 ble et moderne seilfly av typen DG-505MG kjøpt inn, men et andelslag bestående av klubbmedlemmer kjøpte dette flyet noen år senere. I 2010 mistet klubben ett fly på grunn av flom i Gaula, men neste år ble et moderne motorseilfly av typen Diamond HK-36TTC Super Dimona innleid. Dette flyet ble solgt i 2014, og samme år kjøpte klubben ett av dagens klubbfly: Scheibe Falke SF-28A. I 2015 kjøpte klubben et fly til, en L-13SL Vivat, men den er desverre kondemnert pga sprekkdannelse i vingebjelke. 

I dag har vi rundt 40 medlemmer, hvorav rundt 20 er aktive seilflygere i klubben. Vi har aktive piloter i tenårene, flere studenter og voksne, så klubben har stort mangfold. I flysesongen, altså på våren, sommeren og høsten, arrangerer vi flere sosiale samlinger som dugnader, grilling og flyging, medlemsmøter og sikkerhetskvelder. Høy trivsel preger klubben i stor grad!

 

Kontakt oss

Bruk kontaktskjema nederst på siden.

Styret 2021

Formann:         Andreas Gurk
Nestleder:        Emilie Johanne Berge
Kasserer:         Markus Fürst
Styremedlem: Geir Tesaker
Styremedlem: Bård Tesaker

Øvrige funksjoner

Operativ leder: Olav Holden
Teknisk leder:  Ole Morten Småøien
Skolesjef:         Ulf Hustad

 

Priser for 2019 i Gauldal Seilflyklubb

  • Timespris (tachotime) LN-GAT første 12 timer:                         1400,-
  • Timespris (tachotime) LN-GAT påfølgende timer:                     1000,-
  • Selvassuranse pr år (trekkes ved første tur som fartøysjef):   500,-
  • Årskort på flyplassen:                                se http://lerkortbane.no/
  • Medlemskap:                                              se https://www.nlf.no/Medlemsservice

Timepris of selvassuranse trekkes av "tachokonto" i https://www.myweblog.se/. Påfylling gjøres til konto 4230.09.00482. Merk med Tachokonto og navn.